Kedves Látogatóink és Vásárlóink!

Örömmel tudatjuk, hogy  boraink megvásárolhatók a www.wineliner.com oldalon. Kényelmesen tudnak vásárolni,  egy kattintással kérhetik a házhozszállítást az ország egész területén. 
Boraink ugyan olyan áron kaphatók mint a pincénél, a szállítási költség 1.990. Ft.  Várjuk szíves megrendeléseiket!  


 

 

 

Sauvignon Blanc 2016

Száraz fehérbor

 

Szent György hegy lábánál termett szőlőből, tartályban erjesztett és érlelt, ásványos jegyekkel rendelkező bor. Könnyen felismerhető, különleges illata szénára, fűre, bodzára, csalánra emlékeztet.
Friss zamatú, harmonikus száraz fehér bor. 

 

Badacsonyi Kéknyelű

A Badacsonyi borvidék zászlós bora kitüntető címet viseli. Szőlője csak ezen a vulkanikus talajon terem meg. A világon összesen 40 hektáron található. Csak itt termelik, mert nem él meg máshol. Igazi hungarikum. Nevét, a szőlő levelének szélén látható kékes elszíneződésről kapta.

Halvány citrom  színű, savakban gazdag,  de nem tolakodó száraz fehér bor.

Íze zöld fűszerekre, citrusokra, csonthéjasokra, néha virágokra emlékeztet. A türelmes borivók a vadvirágokat és a körtét is felfedezhetik benne.

Mátyás király kedvenc bora volt.  

   

      

 


Badacsonyi Olaszrizling   

A Badacsonyi borvidék a legjobb termőtalaja. Savai lágyak, visszafogott ízvilágában a mandula és a rezeda is fellelhető. Ásványi anyag tartalmából eredően rendkívül jó élettani hatással bír szervezetünkre. Magyarországon ezen a borvidéken termelt olaszrizlingben található a legtöbb magnézium. Erős fajtajellegű száraz fehér bor.

    

 


 

Badacsonyi Szürkebarát

A Badacsonyi borvidéken méltán népszerű, savakban bársonyos, alkoholban gazdag, testes, száraz fehér bor. Nevét a hazánkba érkező szürke csuhás szerzetesekről kapta, akik behozták hazánkba a szőlőjét. Aranysárga szín, kissé kesernyés körtés, barackos íz jellemzi. Az édesgyökér és a macskagyökér is megmutatkozik benne. Határozott ásványosság jellemzi.


 

                                                              

 Cabernet Sauvignon

Szent György hegy déli lejtőjén termeljük a szőlőjét. Illatában szárított piros gyümölcsök jelennek meg.  A fekete ribizli,  menta és bogyós gyümölcsök ízének keveréke uralja ezt a testes száraz vörös bort. Ásványi anyag tartalma jelentős, magas antioxidáns tartalma miatt napi 1 dl fogyasztása ajánlott.

 
             
 Badacsonyi Kékfrankos Rozé

Nevét azokról a  hazánkba érkező katonákról kapta, akik kék francia pénzzel fizettek a borért.  A reduktív technológiának köszönhetően igyekszik megőrizni az üde, gyümölcsös jellegét. Napjaink egyre kedveltebb könnyű bora.

A nyári meleg esték kellemes itala.